دانه کاکائو میوه درختی با نام علمی تئوبروما می باشد .این دانه ها پس از برداشت تحت فرایندهایی قرار می گیرد تا به پودر کاکائو تبدیل شود.
بودادن مواد اولیه ،غربال کردن ،آسیاب کردن ،استخراج چربی ،قلیایی کردن پودر کاکائو به دو شکل طبیعی و قلیایی شده تولید می شود. پودر کاکائوی طبیعی به رنگ قهوه ای روشن، می باشد. اما پودر کاکائو قلیایی شده دارای طعم بهتر و رنگ تیره تر از پودرکاکائو طبیعی است.
پودر کاکائو طبیعی (نچرال ) دارای پی اچ 5.3 تا 5.8 میباشد. پودر کاکائو فراوری شده ( آلکالایز ) دارای پی اچ 6.8 تا 8.1 میباشد.
پودر کاکائو شامل مواد معدنی مختلفی از قبیل کلسیم ، مس ، منیزیم ، پودر کاکائو غنی از فلاونوئیدها ( نوعی رنگ دانه گیاهی ) که نوعی فنولیک اسید است میباشد.سفر ، پتاسیم ، سدیم و روی میباشد. مقدار تمامی این مواد در پودر کاکائو بیشتر از کره کاکائو و یا کاکائو مایع میباشد.
شرکت پایون نماینده انحصاری پودر کاکائو با برند فیوریچ از کشور مالزی می باشد. 6 نوع پودر کاکائو با درجه آلکالیزه متفاوت وارد میکنیم که در صنعت های مختلف کاربرد دارد.