پودر/ شکر خرما چیست؟
میوه خرما ارزش غذایی بالایی دارد و ترکیب شیمیایی آن در تامین انرژی، مواد معدنی و ویتامین ها برای انسان بی نظیر است.
شکر شیره خرما یک شیرین کننده طبیعی است که از شیره/ شهد جمع آوری شده از گل های چندین گونه درخت خرما تهیه می شود. این شکر به عنوان یک شیرین کننده سنتی و جایگزین در مناطق جنوب شرق و جنوب آسیا مورد استفاده قرار گرفته است. در این مناطق، گونه های درخت خرما به وفور یافت می شود و اندونزی و فیلیپین بزرگترین تولیدکنندگان شکر شیره خرما در جهان هستند. این قند به طور گسترده ای به عنوان شیرین کننده برای نوشیدنی ها و غذاها استفاده می شود. این قند نه تنها شیرینی محصولات را فراهم می کند، بلکه رنگ، عطر و طعم آنها را توسعه می دهند.
فواید شکر خرما
در طول تولید شکر شیره خرما، دو واکنش اصلی که مسئول ایجاد طعم و رنگ هستند رخ می دهد، یعنی واکنش میلارد و کاراملی، شکر خرما حاوی فسفر، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، آهن و غیره است.
در مقایسه با شکر قهوه ای شکر نارگیل دارای 18 برابر پتاسیم بیشتر، 30 برابر فسفر بیشتر و بیش از ده برابر مقدار روی است، همچنین شکر شیره خرما حاوی ویتامین B1، B2، B3 و B6 است.
قند خرما به دلیل داشتن فیبر می تواند عملکرد روده را بهبود بخشد و بنابراین در درمان یبوست موثر است.
از آنجایی که قند خرما حاوی آنتی اکسیدان های ضد سرطان است، فیبر موجود در این قند می تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.
همانطور که گفته شد، با توجه به پایین بودن شاخص گلیسمی قند خرما نسبت به شکر تصفیه شده، مشخص شده که پس از مصرف قند خرما، میزان افزایش قند خون کمتر از قند تصفیه شده می باشد.
حاوی فیبر بالا، پتاسیم، آهن، کلسیم، منیزیم، ویتامین A، ویتامین B و همچنین بدون چربی است.
قند خرما مانند سایر میوه ها مخلوطی از فروکتوز و گلوکز است و از آنجایی که این قندها معمولاً فیبر بالایی دارند، نسبت به قندهای ساده برتری دارند.