به مرور زمان با بروز مشکلاتی نظیر چاقی و فشار خون بالا و همچنین شیوع بیماری های قلبی و عروقی نیاز جامعه به تولید غذاهای کم کالری و با کیفیت بیشتر می شود، به همین علت پزشکان توصیه می کنند که مصرف ساکارز و مشتقات آن توسط افرادی که اضافه وزن دارند، کودکان و بیماران دیابتی به دلیل کالری بالا و تاثیرات نامطلوب کاهش یابد . یکی از جایگزین های مناسب ساکارز در محصولات غذایی قند الکل ها هستند که از آن جمله می توان به سوربیتول اشاره کرد.
سوربیتول فرم الکلی ساکارز است که به صورت طبیعی در میوه ها یافت می شود اما برای تولید صنعتی آن از موادی مانند نشاسته ، سوکروز و گلوکوز استفاده می شود ، و به لحاظ ساختار شیمیایی نوعی قند الکلی شش کربنه هگزاهیدریک با کالري gr/kcal 2.6 می باشد این در حالی است که کالری ساکارز gr/kcal4.2 می باشد و حدود 60 درصد ساکارز شیرینی دارد. همچنین این قند الکل به صورت کامل در بدن جذب نمی شود و با متابولیزه شدن ناقص از بدن دفع می شود .
موارد عمومی کاربرد سوربیتول :
از دیگر تاثیرات سوربیتول بر روی کیک و شیرینی می توان به تاخیر در ژلاتینه شدن نشاسته در محصول نهایی اشاره کرد.